Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid:
Beren beginnen meestal vruchtbaar te worden als ze ongeveer 8 maanden oud zijn , hoewel ze niet volledig vruchtbaar zijn, totdat ze ongeveer 12 maanden oud zijn . De ontwikkeling van de volledige secundaire beer kenmerken ( dikke schild over de schouders en slagtanden beginnen te groeien ) begint als ze ongeveer 18 maanden oud zijn. Zeugen zijn op een jongere leeftijd vruchtbaar, maar idealiter mogen ze niet worden gedekt tot ze ten minste 12 maanden oud zijn.
Als de zeug berig wordt is dit meestal zichtbaar door zwelling van de vulva en een verandering in gedrag. Testen van de zeug door druk te zetten op haar rug om te zien of ze zal staan voor een dekking is niet altijd betrouwbaar – bij sommige Kunekunes nog het steeds de vraag of ze berig zijn of niet. De berigheidsperiode duurt tussen de 8 en 48 uur , en gebeurt doorgaans om de 18 tot 22 dagen tot zwangerschap optreedt .

Onvruchtbaarheid
Er zijn verschillende oorzaken van onvruchtbaarheid , en de eerste stap om te proberen om het probleem op te lossen is te beslissen wie de schuldige is – de beer of de zeug . Veel ervaren fokkers hebben ontdekt dat de vruchtbaarheid van een varken varieert gedurende het jaar , met de vruchtbaarheid verminderd zowel tijdens zeer warm weer of zeer koud weer . Ook kan een korte ziekte vruchtbaarheid van een varken voor maximaal beperken tot 6 – 8 weken .
Zeugen kunnen onvruchtbaarheid blijkt op verschillende manieren – het niet te komen op warmte , onregelmatig of moeilijk te verwarmen cycli te detecteren , of voortgezet terugkeer naar de dienst ( dat wil zeggen het niet te vatten na de paring ) . Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van onvruchtbaarheid zeug – hormonale problemen , een voortplantingskanaal beschadigd door infectie , of te dik of te dun in lichaamsconditie .
Als een zeug heeft een onvruchtbaarheid probleem , kan hormoonbehandeling soms helpen . In veel situaties is het een kwestie van geduld hebben en het instellen van een tijdslimiet ( dat wil zeggen 12 maanden van te proberen ) vóór ruimen .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.